top of page

Tilbakeblikk

Historien vår 

Den originale gamle Nebbenes, som ligger ved Eidsvollsbygningen og gamle E6, er ikke i daglig drift, men benyttes blant annet som selskapslokaler. 

 

Like ved Eidsvollsbygningen, langs gamle E6, finner du en av landets mest berømte spisesteder langs vei, nemlig "Gamle Nebbenes". Med sin beliggenhet kun 300 meter fra Riksbygningen var kafeteriaen et perfekt sted for en en bedre middag eller bare en kopp kaffe.

Nebbenes kafeteria åpnet 2. juledag 1959 da driften ble flyttet fra Eidsvoll Verk Kafé og Gjestegiveri. Her hadde det vært drift helt siden 1800-tallet. Sammen med BP-bensinstasjon dannet de et legendarisk servicetilbud i det nye E6-krysset kalt Piro-krysset. Vi har alle skjenkerettigheter og fire egne barer. 

Peisestuen egner seg godt til møter og andre typer selskap - for inntil 50 personer.

Spisesalen med egen bar og scene/dansegulv egner seg for 100-150 personer.

skysstasjon_small.jpg

Starten på eventyret Nebbenes kroer:

Vegservice anlegget som du finner i krysset til Eidsvoll Verk og Hurdal, har i forskjellige varianter vært i kontinuerlig drift og utvikling siden 1800-tallet med flere generasjoner Nebbenes som eiere og drivere siden 1936.

 

Nye varianter av dette Værkets-krysset har oppstått ved bygging av nye veg-trasseer, og Nebbenes har alltid flyttet etter og fornyet service-tilbudet etter nye generasjoners behov.  Nebbenes har overlevd driften fra hester til motorisert ferdsel. Siden har E6 blitt flyttet flere ganger, men Nebbenes har opprettholdt servicetilbudet langs de nyere utgavene av E6. 

Det første Nebbenes-stedet het Ludviksrud, som Gudmund Nebbenes tok over driften av i 1936 - som vist her på et maleri fra ca 1900 -

Dette ble bygget som et gårdsbruk på begynnelsen av 11700-tallet med hovedvegen, kalt "Kongsvegen" tvers over gårdstunet. Fra 1800-tallet ble dette drevet som Skysstasjon og Gjestgiveri.

gammelt_kart_edited.jpg
historie_edited.jpg

Bildearkiv

Her ligger bilder fra en svunnen tid, og fra nyere tid. Mye minner samlet på et sted 

bottom of page